Poděkování za velkou dávku "pozitivní energie"

V sobotu, 19.3.2022, poličské náměstí zažilo něco nevídaného. Sešli se zde lidé, kteří svojí přítomností fyzicky podpořili dobrý čin místních občanů, spolků, neziskovek a v neposlední řadě i Města Poličky a vyjádřili tím tak podporu válkou zmítaným ukrajinským uprchlíkům.

V 15 hodin odstartoval benefiční koncert pod širým nebem, který až do večerních hodin zdobil poličské náměstí. Program byl opravdu nabitý a plný zajímavých osobností a kapel.

Koncert zahájila ukrajinská umělkyně Kateryna Kolcová-Tlustá, která svým hřmotným hlasem naprosto uchvátila kolemjdoucí natolik, aby se zastavili a vyposlechli si toto vystoupení až do konce. Během odpoledne jsme měli možnost vyslechnout vlídná slova pánů farářů, o. Tomáše Enderleho a Jiřího Tenglera. Místní poličské kapely byly naprosto srovnatelné se světovými umělci. Máme tu poklady v podobě uskupení dívčího pěveckého sboru Juliettes či Mužského pěveckého sboru B. Martinů. O rockovou dávku decibelů se postarali kluci z Bedrocku, muži z Revoluce, a nakonec i jedna Paní věší prádlo.

Celým odpolednem nás provázel bezkonkurenčně nejzábavnější pořadatel a moderátor v jednom, pan Jiří Trávníček.

V rámci celého odpoledne a večera probíhala benefice, která bude mířit na podporu ukrajinským uprchlíkům žijícím na Poličsku. Jak dopadla sbírka finančně, se teprve dozvíme, ale co už víme nyní je to, že VŠEM pořadatelům tohoto benefičního koncertu patří obrovské poděkování za jejich neskutečnou energii, kterou vložili do tohoto sobotního dne.

_Oblastní charita Polička by chtěla upřímně poděkovat_

paní Anně Hebronové a panu Jiřímu Trávníčkovi

hlavním iniciátorům této benefice

dále pak všem členům Divadelního spolku TYL POLIČKA, spolku MaTami, spolku Pontopolis, spolku SK8 Slalom Polička, společnosti T. E. S. s.r.o., společnosti REK plus s.r.o. a paní Jitce Vápeníkové za květiny. Dále patří poděkování všem jednotlivcům, kteří svůj jinak volný čas trávili jako zvukaři, prodejci ve stáncích, elektrikáři, technikové, fotografové, video dokumentaristi a mnoho dalších. Celá akce byla organizována od občanů pro občany.

_Děkujeme_

Petra  Zahradníková