Ukrajina - Україна - info

Zde naleznete kompletní informace týkající se podpory ukrajinských uprchlíků.

Prodloužení dočasné ochrany pro ukrajinské občany/Продовження візи тимчасового захисту для громадян України у зв’язку з російською агресією в Україні
22. ledna 2023 Ukrajina - Україна - info

Продовження візи тимчасового захисту для громадян України у зв’язку з російською агресією в Україні/Prodloužení dočasné ochrany pro ukrajinské občany

Ukrajinské Vánoce neboli Rizdvo
10. ledna 2023 Aktuálně

Ukrajinské Vánoce neboli Rizdvo

Ukrajinské Vánoce neboli RIZDVO se slavilo i v Poličce, a to v sobotu 7. 1. 2023 odpoledne ve spolkovém domě Jordán a bylo opravdu slavnostní. Jedli jsme ukrajinské speciality, zpívalo se ukrajinsky i česky. Vánoce mají velký duchovní rozměr, jsou zároveň i symbolem setkávání s nejbližšími, chvílemi nadělování dárků a veselení se. Válka vzala Ukrajincům mnohé z jejich normálního mírumilovného života. Vzala jim i krásné rodinné chvíle. Sobotní setkání ukrajinské komunity s českou ukázalo, že dobro na světě existuje navzdory válce.

Posledních 10 míst na výlet do vánoční Olomouce
7. prosince 2022 Aktuálně

Posledních 10 míst na výlet do vánoční Olomouce

V sobotu 10. prosince 2022 pojedeme na výlet do Olomouce. V autobuse je posledních 10 míst, hlásit se můžete na tel. čísle 731 183 570 do 8. prosince. Autobus odjíždí od hotelu Opus v Poličce, sraz je v 9:30.  У суботу 10 грудня 2022 року вирушаємо в подорож до Оломоуца. В автобусі залишилось 10 місць, подати заявку можна за телефоном 731 183 570 до 8 грудня. Автобус відправляється від готелю Opus в Полічці, збір о 9:30.Вас чекає різдвяна атмосфера, традиційні оломоуцькі базари, відвідини собору св. Вацлава та 15-метрова ялинка. Těšit se můžete na vánoční atmosféru, tradiční olomoucké trhy, návštěvu katedrály sv. Václava a 15metrový vánoční strom.

Jak jsme si užili Setkání národů? Poličská charita spolu s výtvarnicí přispěla výstavou Vstaň a jdi!
13. listopadu 2022 Aktuálně

V Hradci Králové se konal festival cizokrajné kultury Setkání národů. Vzpomínáte na naši výstavu Vstaň a jdi!, kterou jsme v létě uspořádali ve spolupráci s poličskou skupinou U Baby? Výtvarně ji zpracovala MgA. Anna Artemenko, která na Setkání národů vystoupila. Tradiční jídla, veselé tance a rytmy divokých bubnů. Přes 25 národností se 4 různých kontinentů vířilo barvami v hradeckém Adalbertinu.

Česko-ukrajinské setkání
29. září 2022 Aktuálně

Česko-ukrajinské setkání

Ve sváteční středu 28. září 2022 se konalo Česko-ukrajinské setkání. Sešli jsme se v Domě Jordán v Poličce. Ukrajinská komunita chtěla tímto způsobem poděkovat za podporu, které se jí u nás dostalo. My jsme na oplátku mohli ochutnat ukrajinské speciality a poznat ukrajinskou kulturu a její folklor.

Povídali jsme, jedli boršč s varenikami a dalšími dobrotami a také jsme si zazpívali. Na setkání dorazilo kolem 60 lidí.

Setkání společně organizovala Oblastní charita Polička a Hana Pražanová.
Setkání proběhlo v rámci projektu "Práce s komunitou je naší realitou", který podpořilo Ministerstvo vnitra České republiky.

Zveme vás na česko-ukrajinské setkání/ЧЕСЬКО-УКРАЇНСЬКА ЗУСТРІЧ
8. září 2022 Aktuálně

Zveme vás na česko-ukrajinské setkání/ЧЕСЬКО-УКРАЇНСЬКА ЗУСТРІЧ

Ve středu 28. září 2022 od 15:00 do 17:00 Vás zveme na česko-ukrajinské setkání. Potkáme se v kulturním domě Jordán v Poličce (Tyršova 34).

Přijďte si posedět a popovídat si s přáteli. Pro děti budou připraveny hry a aktivity.

Společně ochutnáme ukrajinské kulinářské speciality. Pokud přinesete drobné občerstvení ke kávě, budeme moc rádi!

Akce probíhá v rámci projektu "Práce s komunitou je naší realitou", kterou podpořilo mimo jiné Ministerstvo vnitra ČR, a v laskavé spolupráci s ostatními lidmi a organizacemi, kteří se zapojují do péče o ukrajinskou komunitu u nás ve městě.