Benefiční koncert Transitus Irregularis

7. 11. 2020, 17:00 - 7. 11. 2020, 18:00 Kostel sv. Jakuba Polička Benefiční akce, Koncert, Akce pro veřejnost

Koncert z důvodu současných opatření proběhne „pouze“ jako on-line přenos. O to je jeho realizace pro nás náročnější, zároveň ji ale vnímáme jako výraz naší společné nezdolné vůle fungovat i za podmínek, které se nám jeví jako nemožné. Jako výraz poděkování a vděčnosti za přízeň našich podporovatelů nese letošní benefice symbolický podtext – Dokonale harmonický koncert pro čas blízkosti a přátelství.

pro přenos koncertu klikněte na odkaz:

www.charitapolicka.cz

Koncert se uskuteční:     7. listopadu 2020 od 17:00 v kostele sv. Jakuba v Poličce
Účel benefice:     rozšíření služby Domácího hospice sv. Michaela
   Účinkuje:      hudební formace TRANSITUS IRREGULARIS

Letošní, jubilejní rok s letopočtem 2020 nám nabízí vzácnou a velice krásnou možnost uspořádat již po dvacáté podzimní benefiční koncert Oblastní charity Polička, který se za léta svého trvání těší nebývalé pozornosti a oblibě divácké veřejnosti a zároveň také upřímné přízni interpretů. Benefiční koncert se stal již tradicí a každoročně je zaměřen na podporu aktuálně potřebné oblasti našeho charitního díla.

Velice si vážíme toho, že i přes těžkosti a opatření, která život naší společnosti v současné  době provází, se letošního jubilejního ročníku benefičního koncertu ve prospěch Charity po interpretační stránce ujímá hudební formace Transitus Irregularis. Koncert z důvodu výše uvedených opatření proběhne „pouze“ jako on-line přenos. O to je jeho realizace pro nás náročnější, zároveň ji ale vnímáme jako výraz naší společné nezdolné vůle fungovat i za podmínek, které se nám jeví jako nemožné. Jako výraz poděkování a vděčnosti za přízeň našich podporovatelů nese letošní benefice symbolický podtext – Dokonale harmonický koncert pro čas blízkosti a přátelství.

Je pro nás opět profesní i lidskou výzvou a radostí ujmout se organizace této smysluplné akce. A ve chvíli, kdy se nám podaří dospět k cíli a uvést záměr benefice hmatatelně v život, je to pro nás odměna z nejcennějších. Snažíme se, aby náš benefiční koncert v sobě nesl důležité svědectví, poselství o tom, že rozměr lidskosti se skládá z každodenních střípků našich dobrých skutků. Zdárného výsledku celé akce se nám daří dosáhnout především laskavé a štědré podpoře našich sponzorských partnerů a Vás podporovatelů z řad veřejnosti. Nesmírně této přízně vážíme a za tuto vzácnou spolupráci a soudržnost v dobré věci jsme velice vděčni. Věříme, že se i tentokrát budeme moci těšit Vaší přízni, doufat ve Vaši náklonnost a finanční přispění, abychom tak společnými silami mohli svítit na cestu dobrým skutkům. Finanční dar na benefiční účel můžete zaslat na zvláštní bankovní účet veřejné sbírky:

Upřímně, ze srdce Vám děkujeme.

Získané prostředky spolu s dary sponzorů použijeme na personální posílení a územní rozšíření služby Domácího hospice sv. Michaela. Naše současné kapacity jsou v zajišťování této služby značně limitované. Vnímáme přitom velkou potřebnost a narůstající zájem o poskytování služby, která umožňuje těžce nemocnému člověku strávit poslední chvíle života ve svém přirozeném, domácím prostředí, v okruhu svých blízkých. Službu, která tak může zajistit, že umírání nemusí být provázeno strachem, nesnesitelnou bolestí, utrpením a trýznivou lhostejností. Domácí hospic sv. Michaela nabízí službu lékaře, zdravotních sester, sociálního pracovníka, psychoterapeuta a v případě zájmu také  duchovního. Poskytuje nemocnému paliativní péči, jejímž cílem je zmírnit bolest a další tělesná a duševní strádání, zachovat pacientovu důstojnost a poskytnout podporu jeho blízkým. Nabízí  poradenství, podporu blízkých osob během doprovázení nemocného i po jeho smrti.

V našem záměru jsme na jedné lodi s účinkujícími, a to nás velice těší a posiluje. Hudební formace s poněkud netradičním názvem „Transitus Irregularis“ je komorním vokálně instrumentálním souborem různého zaměření. Ansámbl, který se svým žánrovým zaměřením pohybuje na pomezí klasické hudby a jazzu, nemá v českých zemích obdoby. Kromě cembala, houslí, kytary a violoncella tvoří nástrojové složení příležitostně i perkuse. Jádrem repertoáru jsou převážně kompozice kytaristy Miroslava Noska, houslistky Niny Marinové, Antonia Carlose Jobima, Thelonia Monka, či Charlie Parkera. Velkým impulsem se pro kapelu stala výzva ke zhudebnění básní Bohuslava Reynka, čehož se chopil kytarista a skladatel Miroslav Nosek. Tyto písně vyšly na albu s názvem Pod prahem svítá, které vzniklo jako součást stejnojmenné sbírky Reynkových básní. Všichni členové jsou vystudovanými hudebníky a většina z nich má stejně blízko k vážné hudbě i k hudbě jazzové či experimentální.

Po vysoce nastavené laťce kvality hudebního zážitku předešlých ročníků se letošní benefiční koncert, věříme, posune opět o stupínek výše.  Přejeme Vám příjemné chvíle a děkujeme, že jste poslechem i srdcem s námi.

Zvláštní poděkování za technické konzultace a podporu patří pánům - Jaroslavu Zavoralovi, Milanu Zavoralovi, Petru Kleinovi, Michalu Kobelkovi a Marku Zerzánovi. Za naprosto skvělou spolupráci při tisku plakátů děkujeme společnosti HRG Litomyšl.

Ze srdce děkujeme za cennou      podporu našim sponzorům:

HŠV             Boštík topenář             Boštík truhlář            logo ab plast

Tomanová lékárny logo

002   NOVÉ PERSPEKTIVY  Agronea jpg       Stavoblock - pro tisk-rekl        I. Agro Oldřiš. jpg

logo Agrospektra     lipa-e1538252524907-240x145     COBRA TRANSPORT    logo skupina MEDESA_malé (ID 171171)

DAS logo          logo - Bitmap          logo           Asset 1

SAVOS     SKH Sebranice - jpg       n         THT

Penzion pod Březinkou logo       Ravensburger_Corporate_Logo_90x445px       Logo rybářství jpg    Štěpař logo

Zlatovánek logo        Majt logo             fotoklein           Stavební sdružení Boštík

nordic_telecom

Milí přátelé, děkujeme Vám všem,

že zůstáváte spřízněni s námi.

Poděkování pomněnky