Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Prague Cello Quartet zazářil

Diváky nacpaný kostel sv. Michalea v Poličce nechtěl čtveřici violoncellistů propustit. Brilantním interpretačním uměním, proloženým trefnými "hláškami", quarteto uhranulo dospělé i děti.

Navštivte město Davidovo

Betlém, město Davidovo - je letošní téma adventní výstavy S vůní vanilky. Pořádají ji v pátek před první adventní nedělí dne 30. listopadu 2018 v čase od 8 do 17 hodin v Charitním domě I. v Poličce klienti a pracovníci AC dílen a Denního stacionáře Oblastní charity Polička.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Benefice se stěhuje do kostela sv. Michaela

Čtveřice violoncellistů Prague Cello Quartetu si 3. listopadu od 17 hodin při benefičním koncertu Oblastní charity Polička bude muset poradit s listopadovým chladem a pořadatelé zase s prostorem. Z důvodu oprav kostela sv. Jakuba se totiž letošní ročník koná v kostele sv. Michaela v Poličce v podstatně menším a také o trochu studenějším.

Týdny pro duševní zdraví stírají stigma

Týdny pro duševní zdraví jsou bohatá série vzdělávacích a destigmatizačních akcí pořádaná po celé republice ve prospěch lidí stižených duševními nemocemi.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Pěstounům se v Litomyšli líbilo

Krásné počasí přilákalo v neděli 16.9. do Litomyšle na druhý ročník Dne pro pěstounství téměř šest stovek dětí a dospělých z celého Pardubického kraje. Bohatý program v zámecké zahradě a volný vstup do interaktivní stálých expozic na zámeckém návrší nabídl příjemně strávený společný čas všem generacím. " I když to máme do Litomyšle přes čtyřicet kilometrů, jezdíme sem rádi. Takže když přišlo od naší doprovázející organizace pozvání na tuto akci, bylo u nás doma jasno," směje se Marcela, která přijela s početnou rodinou z podhůří Orlických hor. Nechyběly různé soutěže, výtvarné workshopy, fotokoutek, moderovaná beseda, vystoupení parkour show nebo tzv. dogdancing. Akci určenou především jako poděkování pro pěstouny, jako je i paní Marcela, uspořádal Pardubický kraj ve spolupráci s litomyšlskou Farní charitou a dalšími subjekty.

Přiznání

V Občanské poradně se setkáváme s ledasčím. Některé, zdánlivě třeba úplně obyčejné lidské příběhy, mohou být k zamyšlení pro nás, pro všechny.

Děti si budou hrát venku

Zástupce Oblastní charity Polička na konci července 2018 v obchodním domě Tesco v Olomouci převzal dárkový šek na 10 000 korun. Tato částka přispěje k vybudování hřiště pro děti na zahradě za charitními domy II. a III. ve Vrchlického ulici. Z daru Tesco budou zakoupeny herní prvky – houpačka a skluzavka. Pískoviště a lavičky zajistíme svépomocí – pomůže nám dřevodílna AC dílen.

Nový školní autobus už brázdí indické cesty

Vyučování skončilo. Hlouček malých školáků postává v mokré trávě kolem žlutého autobusu. Venku prší a děti se snaží co nejrychleji nastoupit, aby nezmokly. Deštníky nemají, některé z dětí si alespoň natáhly přes hlavu kapuci.