Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Děkujeme dvěma pěveckým sborům

Chorus Minor, pěvecký sbor z Levoče a Vlastimil z Litomyšle 8. června v  podvečer v kostele sv. Michaela v Poličce zpívali pro poličskou Charitu.

Zavřete oči, odcházím

Markéta Šafářová, ředitelka Oblastní charity Polička, podala rezignaci. Po patnácti letech, unavena nekončícím bojem o existenci i podobu charitních sociálních služeb, se stahuje do ústraní.

Úspěch klienta z AC dílen

Mnoho z vás znáte AC dílny Oblastní charity Polička jako místo, které produkuje originální rukodělné výtvory, které si můžete koupit v obchodě Fimfárum nebo objednat přímo v Charitě. Ač obecně obdivované, jsou vlastně jakýmsi „vedlejším produktem“ pracovní terapie těchto dílen.

Stovka sportovců pro Charitu

Jarmila Běhoděje, běžeckého prvorepublikového velikána, po němž poličská Charita svůj závod pojmenovala, se účastníci sportovního meetingu sice nedočkali, ale výkony podali obdivuhodné. Na start této jedinečné sportovní události se v sobotu 8. června 2019 postavilo 76 běžců a cca 40 pěších borců.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Markéta Šafářová, ředitelka Oblastní charity Polička, odchází

Naše dlouholetá respektovaná a pracovníky, klienty a lidmi oblíbená a profesionálně velmi schopná ředitelka Oblastní charity Polička Markéta Šafářová se rozhodla podat rezignaci na post ředitelky. Toto nám, zaměstnancům Charity, ke svému odchodu napsala.

Marie a její Šimon Cyrénský

Narodila se rok před pražským jarem a byla příslibem jara i pro své rodiče, neboť přišla na svět s desetiletým odstupem od svých dvou sourozenců. Dostala jméno Maruška a svůj život spojila s malebným městem Polička. Nikdo tehdy před dvaapadesáti lety netušil, jak těžký ponese kříž.

Charitní domácí péče je v ohrožení, zdravotní pojišťovny nám svazují ruce

Diecézní charita Hradec Králové a její regionální Charity se také připojují k prohlášení Charity ČR, Asociace domácí péče a České asociace sester, které požaduje spravedlivé ohodnocení zdravotních sester v domácí péči ze strany zdravotních pojišťoven.

Domácí péče v ohrožení

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé?