Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tři králové trochu jinak

Trochu jinak, snad ještě atraktivněji, chce Oblastní charita Polička zahájit letošní Tříkrálovou sbírku. Po průvodu, jehož trasa povede namísto Šaffovy a Václavské ulice nově ulicí Vrchlického, se připojí k závěrečnému dění živého betlému, který na náměstí Palackého v sobotu 5. ledna 2019 v 9 hodin ztvární poličtí farníci.

Chystá se otevření nových prostor pro lidi bez domova

Nízkoprahové denní centrum Charity je určeno lidem bez přístřeší nebo žijícím ve velmi špatných bytových podmínkách. Nízkoprahové denní centrum Charity je určeno lidem bez přístřeší nebo žijícím ve velmi špatných bytových podmínkách.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Živý betlém se vrací do Poličky

V sobotu 5. ledna 2019 v 9 hodin ráno mohou Poličští opět po letech vidět na náměstí Palackého živý betlém.

Charitní sestry pokračují ve stávkové pohotovosti

Stávková pohotovost sester Charity Česká republika a dalších velkých poskytovatelů domácí zdravotní péče a zdravotní péče v pobytových v pobytových zařízeních pokračuje.

Prague Cello Quartet zazářil

Diváky nacpaný kostel sv. Michalea v Poličce nechtěl čtveřici violoncellistů propustit. Brilantním interpretačním uměním, proloženým trefnými "hláškami", quarteto uhranulo dospělé i děti.

Navštivte město Davidovo

Betlém, město Davidovo - je letošní téma adventní výstavy S vůní vanilky. Pořádají ji v pátek před první adventní nedělí dne 30. listopadu 2018 v čase od 8 do 17 hodin v Charitním domě I. v Poličce klienti a pracovníci AC dílen a Denního stacionáře Oblastní charity Polička.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Benefice se stěhuje do kostela sv. Michaela

Čtveřice violoncellistů Prague Cello Quartetu si 3. listopadu od 17 hodin při benefičním koncertu Oblastní charity Polička bude muset poradit s listopadovým chladem a pořadatelé zase s prostorem. Z důvodu oprav kostela sv. Jakuba se totiž letošní ročník koná v kostele sv. Michaela v Poličce v podstatně menším a také o trochu studenějším.

Týdny pro duševní zdraví stírají stigma

Týdny pro duševní zdraví jsou bohatá série vzdělávacích a destigmatizačních akcí pořádaná po celé republice ve prospěch lidí stižených duševními nemocemi.