Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Děkujeme dvěma pěveckým sborům

Chorus Minor, pěvecký sbor z Levoče a Vlastimil z Litomyšle 8. června v  podvečer v kostele sv. Michaela v Poličce zpívali pro poličskou Charitu.

Zavřete oči, odcházím

Markéta Šafářová, ředitelka Oblastní charity Polička, podala rezignaci. Po patnácti letech, unavena nekončícím bojem o existenci i podobu charitních sociálních služeb, se stahuje do ústraní.

Úspěch klienta z AC dílen

Mnoho z vás znáte AC dílny Oblastní charity Polička jako místo, které produkuje originální rukodělné výtvory, které si můžete koupit v obchodě Fimfárum nebo objednat přímo v Charitě. Ač obecně obdivované, jsou vlastně jakýmsi „vedlejším produktem“ pracovní terapie těchto dílen.

Stovka sportovců pro Charitu

Jarmila Běhoděje, běžeckého prvorepublikového velikána, po němž poličská Charita svůj závod pojmenovala, se účastníci sportovního meetingu sice nedočkali, ale výkony podali obdivuhodné. Na start této jedinečné sportovní události se v sobotu 8. června 2019 postavilo 76 běžců a cca 40 pěších borců.

Koncert pro Charitu

Dva pěvecké sbory: Chorus Minor z Levoče a Vlastimil z Litomyšle zazpívají ve prospěch Oblastní charity Polička pro věřejnost i účastníky Charitního běhu Jarmila Běhoděje.

Místo: Kostel sv. Michaela v Poličce
Termín: 8. 6. 2019, 17:00 — 8. 6. 2019, 18:00

Charitní běh Jarmila Běhoděje

Oblastní charita Polička, její AC dílny a Denní stacionář pro lidi s mentálním postižením se připojují ke sportu milovné společnosti. Pro poličskou běžeckou veřejnost pořádají Charitní běh Jarmila Běhoděje.

Místo: Polička, Liboháj
Termín: 8. 6. 2019, 13:00 — 8. 6. 2019, 17:00

U kávy o pěstounství podruhé

Beseda o tom, že v naší společnosti chybí dlouhodobí pěstouni.

Místo: Charitní dům I., (Vrchlického 22, Polička)
Termín: 5. 6. 2019, 17:30 — 5. 6. 2019, 18:30

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.