Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Naše "děti"

V našem městě je potkáváte každodenně. Jsou nepřehlédnutelní svou jinakostí – lidé s mentálním postižením. Docházejí k nám do Oblastní Charity do Denního stacionáře nebo AC dílen, bydlí zde v chráněných bytech provozovaných Domovem na zámku nebo doma s rodinou. Žijí mezi námi a naštěstí se tomu už vůbec nedivíme.

Občanská poradna nově v Bystrém

Vážení čtenáři, od 1. 4. 2019 otevíráme ve městě Bystrém nové kontaktní místo Občanské poradny (středisko Oblastní charity Polička). Každou středu tam budeme mít pro zájemce otevřeno od 13,00 do 16,00 hodin na adrese Bystré, náměstí Na podkově 68 (2. poschodí multifunkčního domu).

Táta Novák

Zimní slunce prozářilo povzbudivě místnost, dívám se oknem ven. Za chvíli se objeví pan Novák. Skončí směnu v továrně a přijde si popovídat o tom, co dál. Pár let po padesátce, šest dětí, žije s rodinou v hospodářské usedlosti na vysočině. Dělá mu starosti syn Toník. Zatím ho nevyhodil z domu, ale mnoho k tomu neschází.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Místostarosta Poličky s námi vyrazil do terénu

Celé úterní dopoledne věnoval místostarosta města Poličky Pavel Štefka seznamování se s činnosti Oblastní charity Polička. S jejími pracovníky vyrazil do térénu, čímž si učinil hrubou představu o polovině služeb, které místní Charita na Poličsku poskytuje.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Tříkrálové finále - pro tento rok

Kinem pro koledníky, na které se v neděli 10. února 2019 do Tylova domu přišlo podívat na čtyři stovky koledníků z Poličky a sedmadvaceti obcí zapojených do koledování, jsme završili letošní tříkrálovou sbírku.

Kino pro koledníky Tříkrálové sbírky  2019

Pro koledníky a vedoucí koledujících skupinek Tříkrálové sbírky 2019 z města Poličky, Bystrého a dalších sedmadvaceti obcí jsme připravili Kino pro koledníky.

Místo: Velký sál Tylova domu Polička
Termín: 10. 2. 2019