Pohni se ... Zobrazit fotogalerii
6. prosince 2020 Články

Pohni se ...

Takto zněla výzva, která se stala zároveň názvem projektu, jímž oslovili pedagogové vyučující tělesnou výchovu své studenty na Gymnáziu v Poličce.  A snad se i nabízí ještě dodat ... Člověče - Pohni se se - správný msměrem:)

Účast v projektu nebyla povinná, tím spíše překvapí, jak aktivně studenti výzvu uchopili. Šlo o možnost zpestřit si období distanční výuky i o vůli „se pohnout“ a propojit svoji sportovní aktivitu s dobročinným účelem. Na projektu se spolu s Gymnáziem podílela jako partner poličská společnost Medesa care. Studenti i učitelé sportovali dle vlastního výběru (běh, posilování …), rozsah sportovního výkonu potom "tělocvikář" zúročil finanční částkou - dle stanoveného klíče a převodní tabulky přináleželo každému uběhnutému kilometru 5 Kč. Pro dobrou věc se "hýbalo" celkem 112 studentů a dohromady vysportovali úctyhodných 11.310,- Kč. Studentskou aktivitu na finanční obnos proměnila právě partnerská firma Medesa. Částku se rozhodli věnovat na podporu Oblastní charity Polička. Ředitel poličské Charity, Mgr. Martin Dvořák, zaslal gymnazistům krátké video, v němž je pozdravil, poděkoval pedagogům i studentům za dobrý nápad, šlechetný počin, výtečné sportovní výkony a krásnou finanční částku ve prospěch dobré věci. Zároveň krátce představil naše charitní služby a nabídl studentům tři aktuálně nejpotřebnější oblasti našich služeb, kam by mohly být finanční prostředky za jejich sportovní výkony směřovány. Studenti budou mít možnost hlasovat a sami tak vybrat konkrétní uplatnění daru. Při krátkém milém setkání za účelem předání šeku jsme samozřejmě nezapomněli pořídit fotografii, na které úsměvem (skrytým za rouškou) stvrzují všestrannou radost ze spolupráce (zleva) Mgr. Josef Dvořák (ředitel Gymnázia Polička), Mgr. Ladislav Král (vyučující tělesné výchovy), Mgr. Martin Klepárník Ph.D. (manažer marketingu Medesa care) a Mgr. Martin Dvořák (ředitel OCHP).

Opět jsme měli možnost si ověřit, že „covidové období“ je tak nejen časem otřesené společnosti, obav a nejasných výhledů, ale také časem soudržnosti, dobrých nápadů a realizací.

Mgr. Marcela Vraspírová

vedoucí správního střediska