Co více si přát ... ? Zobrazit fotogalerii
21. července 2020 Články

Co více si přát ... ?

Čekání a těšení se na klienty Denního stacionáře a AC dílen po uvolnění zdravotních opatření nabralo reálné podoby a můžeme se tak opět nadechnout do dalších aktivit. A pouštíme se do nich naplno a s radostí nám vlastní.

V úterý 14. července se klienti s pracovníci Denního stacionáře vypravili do nedaleké malebné vesničky Oldříš na pozvání manželů Ulrichových. Výlet byl plný příjemných  prožitků. Hned na začátku jsme si opravdu s výletním nadšením užili cestu vlakem, po které nás čekala procházka svěží letní přírodou do místa, kde nás mile přijali naši hostitelé. Den u roubené chalupy s krásnými výhledy do okolní krajiny nám začal velmi příjemně ubíhat. Navíc nám přálo i letní počasí plné slunce … co více si přát? Věnovali jsme se krmení a poutavému povídání si o daňcích. K procházce nás pak zlákaly nedaleké Zbořené mosty. A na co jsme se samozřejmě také moc těšili, bylo opékání špekáčků a hra na kytaru.  Zpáteční cesta vlakem do Poličky náš výlet uzavřela, orámovala do milé vzpomínky a nezbylo, než za tak příjemný a zážitky naplněný den poděkovat. Tedy – děkujeme:).  Klienti a pracovníci DS.

O dojmy z výletu na hrad Svojanov se za všechny zúčastněné podělila Lucie Gregorová, sociální pracovnice AC dílen … Ve středu 15. 7. 2020 jsme s klienty AC dílen navštívili hrad Svojanov. Ráno jsme se vydali autobusem do Svojanova a po velmi náročném výstupu kopce jsme s uspokojením stanuli před hradem. Všichni jsme se těšili na řezbářské dny, které na hradě probíhaly. Společně jsme došli na nádvoří, kde jsme obdivovali nádherně ze dřeva vyřezanou Poličku, konkrétně radnici a náměstí. Po zatočení klikou se figurky daly do pohybu, což si všichni klienti s velkým zaujetím museli vyzkoušet a moc se jim to líbilo. Poté jsme si prošli krásné hradní zahrady a výlet jsme ukončili v hradním kiosku na vychlazené malinovce, která nám byla v parném dni zaslouženou odměnou a povzbuzením k cestě zpět do Poličky. Všichni jsme si výletní den moc užili:).