Charitním kukátkem Zobrazit fotogalerii
22. srpna 2020 Články

Charitním kukátkem

Každý z nás je na světě takovým poutníkem ... Někdy je cesta hladká, upravená, vidíme mnohem dál než jen za první zatáčku, sil máme na rozdávání stejně jako lákavých plánů do budoucnosti, kolem je spousta šťastně naladěných přátel, vše funguje tak, že by si zasloužilo štítek s nápisem „značka ideál“, a dny plynou a my si to ani neuvědomujeme.

Uvědomění přijde tehdy, když se některé z našich jistot podetnou kořeny. Nezřídka to bývá tak, že ne jedné jistotě ale hned několika najednou, život lidský je nádoba spojená. Svět se nám pootočí, ne-li přímo obrátí naruby. Najednou je prázdno, ticho a klid (ten pověstný před bouří) a zničehonic jako bychom putovali tmou a zimou. A možná i sami … a světlo na konci tunelu ne a ne se ukázat. Stejně jako se život může v okamžiku otočit vzhůru nohama komukoli z nás, tak si i každý z nás nese obzvlášť pro tyto chvíle světlo v sobě. Světlo, kterým si posvítí třeba na ten první kousek cesty k pomoci. Požádat o pomoc není hanbou, pokleskem ani ponížením. Říká se, že sdílená radost je dvojnásobnou radostí a sdílený smutek či trápení zase polovičním. Chtělo by se říci opět osvědčené … „svatá pravda“.

Třeba máte ve své blízkosti člověka, který právě prožívá náročnou životní situaci, neví si s ní rady, neví, jak ji uchopit, jak ji vyřešit, ostýchá se o ní mluvit a doléhá na něj každým dnem víc a víc … Buďte i Vy tím světlem, které ukáže cestu … a nabídněte návštěvu našich charitních středisek. Uvítají Vás lidé vstřícní, laskaví, na velké odborné výši, s pochopením a konstruktivní radou, s pomocí … V Oblastní charitě v Poličce si svých kolegů právě pro tyto vlastnosti velice vážíme. Jsou to lidé na správném místě. A tak se snažíme přistupovat i ke službám, které naše Charita poskytuje – být vždy na správném místě, ve správný čas a věnovat se potřebnému člověku. Je-li vůle na obou stranách, vždy se cesta najde.

Odpovědět na otázky po smyslu lidského trápení sice neumíme, to je jako hledat stopy ptačích nohou v oblacích … Ale ze všech sil se snažíme trápení zmírnit, poradit a pomoci.

Nabízíme služby v těchto střediscích:

Občanská poradna Polička

Nízkoprahové denní centrum Polička

Šance pro rodinu Polička

Charitní pečovatelská služba Polička

AC dílny Polička

Fimfárum - terapeutický obchod Polička

Humanitní šatník Polička

Denní stacionář Polička

Osobní asistence Polička

Centrum náhradní rodinné péče Polička

Otevřené dveře Polička

Charitní ošetřovatelská služba Polička

Půjčovna zdravotních pomůcek Polička

Domácí hospic sv. Michaela Polička

Obraťte se na nás s důvěrou … Jsme tu pro Vás.