Články

Představujeme výzkum o potřebnosti služeb, které vrátí děti do rodin
1. června 2021 Charita Česká republika

Představujeme výzkum o potřebnosti služeb, které vrátí děti do rodin

Děti mají svůj svátek. Rodiče jim popřejí, koupí malý dárek, potěší se spolu. Každé dítě ale nemá takové štěstí, že v rodině vše bezproblémově funguje. Co když rodiče svoji roli nezvládají anebo se schyluje k problémům, na jejichž konci bude dítě rodičům odebráno? Ani tady není situace beznadějná, zvláště když se cesta začne hledat včas. Například pomocí sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi (SAS), které pracují ve všech krajích České republiky.

Tříkrálová sbírka vynesla téměř 81,5 milionu korun. Peníze už pomáhají
27. května 2021 Charita Česká republika

Tříkrálová sbírka vynesla téměř 81,5 milionu korun. Peníze už pomáhají

Letošní Tříkrálová sbírka už je spočtena do poslední koruny. V pořadí 21. ročník vynesl 81,476 milionu korun. Tak dobrý výsledek letos nikdo nečekal. Tradiční koleda se totiž tento rok musela kvůli epidemiologické situaci obejít bez toho hlavního: bez koledníků v ulicích. Do sbírky tak bylo možné přispět pouze online nebo prostřednictvím „statických pokladniček“. A vybrané peníze dávno neleží jen tak na účtu, ale už pomáhají po celé republice těm nejpotřebnějším, kteří se ocitli v nouzi. Třeba i kvůli epidemii covid-19.

Den "teréňáka"
12. května 2021 Články

Den "teréňáka"

Ahoj milí čtenáři. Jmenuji se Kuba a rád bych Vám trochu nastínil svůj pracovní den ,,tereňáka" ve službě Otevřené dveře, která pomáhá lidem se zkušeností s duševním onemocněním.

Hrdinky dnešních dnů. Slavíme Mezinárodní den sester a ošetřovatelství
12. května 2021 Charita Česká republika

Hrdinky dnešních dnů. Slavíme Mezinárodní den sester a ošetřovatelství

Dnes myslíme na naše sestry pracující v charitních zdravotnických zařízeních po celé republice. Jsou to bez nadsázky sestry par excellence. Jsou to tiché, nenápadné hrdinky dnešních dnů.

Běžíme pro Domácí hospic sv. Michaela
3. května 2021 Aktuality

Běžíme pro Domácí hospic sv. Michaela

V měsíci dubnu naše pracovní i odpočinkové chvíle zcela naplnil charitní Běh pro Domácí hospic sv. Michaela. Vedle charitních pracovníků se nebývalou měrou zapojila i pohybem nadšená široká veřejnost z poličského regionu, a to napříč opravdu všemi generacemi. Podpořit nás přijeli i mnozí přespolní. Nejvzdálenější účastnici jsme evidovali až v irském Dublinu, které byla mimořádně uznána tzv. virtuální trať. Na výběr bylo 5 skvěle označených tratí v okolí Poličky. Jejich délka byla od 2,6 km až po trať maratonovou tedy 42,195 km. I ta byla několika běžci pokořena. Formou startovného jsme pro Domácí hospic sv. Michaela společně vyběhali podporu přes 80 tis. Kč. Velké poděkování proto patří všem, kteří na tratích zanechali svou nesmazatelnou stopu.

Skupina 1983
2. května 2021 Články

Skupina 1983

Skupina skvělých lidí s tak trochu tajemným pojmenováním "Skupina 1983" podpořila Charitní ošetřovatelskou službu a Domácí hospic sv. Michaela . A vlastně i veřejnost propojenou s charitní službou obecně. Co mají tito lidé společného? Mnoho - spojuje je přátelství, rádi udělají dobrý skutek, jsou blízko charitnímu dílu a váží si našich služeb a také třeba mají - stejný maturitní rok :-) ... Že by 1983?