Články

Proč tam je vaše logo?
17. ledna 2021 Články

Proč tam je vaše logo?

Takto občas znějí dotazy na kontejner na sběr použitého šatstva firmy Dimatex. Proto se tomuto tématu budu dnes krátce věnovat.

Rekonstrukce Charitního domu pokračuje
17. ledna 2021 Aktuality

Rekonstrukce Charitního domu pokračuje

Kolorit města v lednových dnech doplnila bohatá sněhová peřina, domy jakoby odpočívaly. V Charitním domě na rohu Riegrovy a Vrchlického ulice, který prochází kompletní rekonstrukcí, je tomu ale jinak. Čile se zde pracuje, jednotlivé stavební a rekonstrukční práce zdárně navazují jedna na druhou. Co vše již máme hotovo a jak se nám daří naplňovat rámec projektu ,,Stavební úpravy a nástavby budovy Oblastí charity Polička čp. 10 na ul. Vrchlického v Poličce."?

Tříkrálová sbírka nekončí, do kasiček je možné přispívat až do 24. ledna. Děkujeme!
15. ledna 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Jen v našich regionech Charity zapečetily přes tři tisíce pokladniček, do kterých mohou lidé ještě celý příští týden darovat na pomoc nemocným a potřebným ve svých regionech. Kasičky jsou umístěné v charitních centrech a také na dalších veřejně přístupných místech jako jsou úřady, kostely, obchody, lékárny, různé provozovny a instituce. Mapu těchto míst a kontakty najdou dárci na našich stránkách www.hk.caritas.cz. Online koledníci na tříkrálovém webu www.trikralovasbirka.cz budou rozdávat radost a pomáhat dokonce až do Velikonoc.

Tříkrálový koncert se vydařil a sbírka pokračuje online
13. ledna 2021 Charita Česká republika

Tříkrálový koncert se vydařil a sbírka pokračuje online

Částku 2 163 861 Kč poslali během Tříkrálového koncertu diváci pomocí dárcovských SMS. Tradiční Tříkrálový koncert, který je poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům odvysílala Česká televize v neděli 10. ledna večer. Tříkrálová sbírka však stále pokračuje – v online prostoru i prostřednictvím „statických pokladniček“. Pandemie nemoci covid-19 a související přijatá opatření letos nedovolují koledníkům vyjít do ulic. To však vede k hledání nových cest, jak sbírku lidem připomenout.

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku
7. ledna 2021 Charita Česká republika

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku

Nenechte si ujít letošní Tříkrálový koncert, který bude v mnoha ohledech jiný. Odvysílá ho Česká televize v neděli 10. ledna od 18 hodin v přímém přenosu na programu ČT1. Koncertem provází Martina Kociánová a Jan Čenský, účinkují Alena Antalová, Michal Hrůza s kapelou, Leona Machálková, Pokáč a VOXEL & Spol.

Pohni se ...
6. prosince 2020 Články

Pohni se ...

Takto zněla výzva, která se stala zároveň názvem projektu, jímž oslovili pedagogové vyučující tělesnou výchovu své studenty na Gymnáziu v Poličce.  A snad se i nabízí ještě dodat ... Člověče - Pohni se se - správný msměrem:)