Články

Co se u nás děje v létě?
23. července 2020 Články

Co se u nás děje v létě?

I v letním období je naše pracoviště místem, kde trávíme spoustu času a věnujeme se všemu a všem potřebným. Jsme ale také „jen lidéJ“, a tak svá pracoviště také na pár dní opouštíme za účelem dovolené, abychom si odpočinuli, pracovně vydechli, načerpali sluníčko, energii a sílu do další práce. Letní období je právě z důvodu střídání dovolených mnohdy náročnější než to běžné, celoroční. Všechna charitní střediska však zachovávají pro klienty pensum služeb a aktivit v podstatě v plném rozsahu a snažíme se být, jak se říká vždy připravení a vždy na blízku, kde je třeba.

Za pacienty v terénu spolehlivěji a bezpečně
23. července 2020 Články

Za pacienty v terénu spolehlivěji a bezpečně

Jindy vlídné a radostně očekávané jarní měsíce nám v letošním roce velmi reálně ukázaly, jak zranitelný je systém zdravotní a sociální péče a jak velký je význam poskytování mobilních služeb. Proto se ŠKODA AUTO a.s. v rámci grantového programu MOBILITA rozhodla darovat 100 osobních vozů Škoda Octavia Combi organizacím, které právě tyto potřebné služby zajišťují, a to především terénním způsobem.

Co více si přát ... ?
21. července 2020 Články

Co více si přát ... ?

Čekání a těšení se na klienty Denního stacionáře a AC dílen po uvolnění zdravotních opatření nabralo reálné podoby a můžeme se tak opět nadechnout do dalších aktivit. A pouštíme se do nich naplno a s radostí nám vlastní.

Stopy zůstanou
8. července 2020 Články

Stopy zůstanou

Nejskloňovanějším jménem v Oblastní charitě Polička bylo v posledních dnech krásné ženské jméno Štěpánka. Ovšem tentokrát mělo trochu příchuť smutku a nostalgie. Štěpánka Dvořáková, dlouholetá zástupkyně ředitele, po patnácti letech velkého nasazení a obětavé práce odchází ...

Co všechno letos neuděláme
29. června 2020 Články

Co všechno letos neuděláme

Nestávalo se nám často v „životě charitním“, že bychom něco avizovaného odvolávali, skrečovali, dementovali, aniž bychom to tak trochu považovali za naše selhání. Nyní to můžeme i musíme udělat a vůbec se za to nestydíme, jelikož coronavirus omluví vše.

Prostředky z nadací poličským rodinám!
15. června 2020 Články

Prostředky z nadací poličským rodinám!

Jste rodina či samoživitel, kterému nouzový stav udělal „čáru přes rozpočet“? Obáváte se, že sotva vyžijete? Oblastní charita Polička, středisko Šance pro rodinu Vám může pomoci.