Články

Ředitelské setkání v Poličce
19. září 2021 Aktuality

Ředitelské setkání v Poličce

Při příležitosti dokončení rekonstrukce budovy na ul. Vrchlického čp. 10 jsme do Poličky pozvali kolegy z celé Královehradecké diecéze.

Zemřela MUDr. Milena Černá, předsedkyně Evropské sítě proti chudobě v ČR
17. září 2021 Charita Česká republika

Zemřela MUDr. Milena Černá, předsedkyně Evropské sítě proti chudobě v ČR

„Naučila jsem se v životě, že důležitější je dávat než dostávat. Člověk, který tak uvažuje, pocítí, jak zázračně funguje kruh dávání a braní. Vyšší režie je daleko účinnější než ta lidská a mnoho přání se nám splní dřív, než pro to něco uděláme. Můžeme se tak zbavit úzkostí, které náš život provázejí. Prosadíme-li svá přání za každou cenu, pocítíme naopak nejčastěji svoji vlastní ubohost.“

Doběhli jsme Jarmila Běhoděje
16. září 2021 Články

Doběhli jsme Jarmila Běhoděje

Letošní třetí ročník Běhu Jarmila Běhoděje se uskutečnil po roční pauze v náhradním termínu a to 11. září 2021 v areále chovatelů za Pivovarem.   Byli jsme rádi, že to bylo vůbec možné /covidová doba/ a že jsme mohli strávit příjemné odpoledne ve sportovním duchu ...

Nebeská aukce - Cool v mém srdci
16. září 2021 Články

Nebeská aukce - Cool v mém srdci

Nebeská aukce - 2. ročník našeho benefičního online projektu - probíhala od 1. do 10. září 2021. V rámci aukce dražitelé z řad veřejnosti vydražili 46 z 94 krásných výtvarných prací. Díla se vydražila za celkovou cenu 26.480,- Kč.  Od 20. září do 29. října 2021 bude v Městské knihovně Polička probíhat výstava aukčních prací a některá díla ještě bude možné zakoupit. Ze srdce děkujeme všem účastníkům Nebeské aukce za jejich podíl na krásné výsledné částce, která se může během výstavy ještě navýšit a která významnou měrou podpoří naši nejdéle trvající charitní službu (od roku 1992) - původně Domácí péči dnes Charitní ošetřovatelskou službu.

DarujmeCZ
12. září 2021 Články

DarujmeCZ

Darujme.cz je největší platformou pro online darování v České republice. V roce 2020 pomohli 789 organizacím a obcím získat dary v hodnotě více než 232 milionů Kč. Děkujeme, že pomáháte s námi. Oblastní charita Polička se této platformy účastní se dvěma projekty, které připravila na podporu charitních služeb a tedy klientů poličského i širšího regionu, kteří služby využívají. Dovolte nám tyto projekty představit:

Ústavní soud zrušil bezdoplatkové zóny, které vedly k diskriminaci sociálně slabých
6. září 2021 Charita Česká republika

Bezdoplatkové zóny, jejichž zavedení v obcích umožňovala část zákona o hmotné nouzi, zmizí. Návrh na zrušení podalo 17 senátorů. Příslušnou část ustanovení zmiňovaného zákona zrušil 31. srpna Ústavní soud. Podle jeho výroku omezení dávek ve vymezených lokalitách postihuje všechny lidi v nouzi, což zasahuje do práva na zajištění základních životních podmínek. Zrušení bezdoplatkových zón přijímáme velmi kladně, protože se dlouhodobě věnujeme pomoci potřebným v sociální oblasti.