Články

Velikonoce 2021
2. dubna 2021 Aktuality

Velikonoce 2021

Vážení a milí, přejeme Vám krásný povzbuzující jarní čas z poličské Charity a také Vám a Vašim blízkým přejeme radostné a požehnané Velikonoce. Kéž v tomto svátečním čase načerpáme jaro, sluníčko, nové síly i naději pro další snažení, které nás čeká v osobním i pracovním počínání … Pěkné dny, ať se Vám dobře daří. Za OCHP srdečně Marcela Vraspírová

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!
1. dubna 2021 Charita Česká republika

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!

Říkají mu Daránek. Jméno dostal podle darů, kterými pomáhá dětem. Je symbolem bezpečí domova, potřebné péče i rovných příležitostí na startu do života. Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte jeho poslání, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Charita Česká republika spouští výzvu pomoci s názvem Daránek dětem. Její výtěžek pomůže těm nejpotřebnějším: dětem, kterým v Česku hrozí sociální vyloučení.

Lidem v tísni
26. března 2021 Aktuality

Lidem v tísni

Pro zvládnutí tíživých životních situací v současném náročném čase nabízíme pomoc, podporu, rozhovor ... Nebojte se na nás obrátit. JSME TU PRO VÁS.

Poslanci vykostili exekuční novelu, byznys s exekucemi bude pokračovat
19. března 2021 Charita Česká republika

Poslanci vykostili exekuční novelu, byznys s exekucemi bude pokračovat

Novelizace exekučního řádu, o které jednali poslanci na plénu Podvýboru pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení v úterý 16. března a také na Ústavně právním výboru (ÚPV) ve středu 17. března, usnula na mrtvém bodě. Vládní strany nemají zájem na zbytečně tvrdém a téměř pro nikoho (kromě velkých exekutorských firem) výhodném předpisu nic měnit.

Rok svatého Josefa, pěstouna Ježíše
18. března 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Rok svatého Josefa, pěstouna Ježíše

V pátek 19. března slavíme svátek svatého Josefa, kterému papež František zasvětil letošní rok 2021. Svatý Josef se ujal Marie s Ježíškem, kterému se stal pěstounem. Jako hlava Svaté rodiny ochraňuje i ostatní rodiny a je také patronem lidí v nebezpečných situacích, trpících, donucených k útěku a osamocených, kterým pomáhá i Charita. Stovkám pěstounských rodin jsou oporou také Charity v našich regionech i v této nelehké době.

Sociální práci není vidět, přesto dokáže projasnit životy
16. března 2021 Charita Česká republika

Sociální práci není vidět, přesto dokáže projasnit životy

Dokáží změnit lidské osudy k lepšímu. Sociální pracovníci a s nimi zaměstnanci v sociálních službách dokáží rozmotat problémy společenského vyloučení, domácího násilí, šikany, drog i složitých rodinných vztahů. Poskytují potřebnou podporu, pomoc a péči. Přesto se o nich málo mluví a jejich „neviditelná“ práce nebývá doceněna. Její přínos si proto připomínáme v úterý 16. března 2021, kdy slavíme Světový den sociální práce.