Jak se vydařil benefiční koncert Schola Gregoriana Pragensis? Zobrazit fotogalerii
8. listopadu 2022 Aktuálně

Jak se vydařil benefiční koncert Schola Gregoriana Pragensis?

V pátek 4. listopadu 2022 se kostel sv. Jakuba v Poličce rozezněl zvučnými hlasy členů souboru Schola Gregoriana Pragensis, který vede David Eben. Schola Gregoriana Pragensis vystoupila na benefičním koncertu Oblastní charity Polička, kterým jsme se rozhodli ocenit práci našich zdravotních sestřiček.

Členy souboru jsme uvítali ve společenské místnosti, kde si moc pochvalovali domácí občerstvení. Na naše klienty AC dílen, kteří napekli sušenky slané i sladké je zkrátka spoleh! Koncert začal v 17 hodin a

Schola Gregoriana Pragensis je předním interpretem středověké evropské duchovní hudby. Svojí interpretací přináší posluchačům kořeny evropské hudební kultury. Program „Sedm dní na Karlově univerzitě“ je sestaven muzikology Janem Ciglbauerem a Davidem Ebenem a muzikoložkou Lenkou Hlávkovou. Inspirací pro sestavení programu se stala muzikologická analýza statut Rečkovy koleje z roku 1438 a jejích nejstarších knihovních katalogů.

Koncertní program sleduje týden univerzitního studenta, jehož neoddělitelnou součástí byla liturgická i světská hudba.

Letošní koncert jsme věnovali našim zdravotním sestřičkám ze středisek Domácí zdravotní péče, Domácího hospice sv. Michaela a Centra duševního zdraví. Výtěžek putoval do naší veřejné sbírky „Sestry v akci“. Jsme rádi, že naše zdravotní sestry zasedly/i do prvních řad.

Děkujeme partnerům koncertu, kteří díky své sponzorské podpoře poslali do sbírky „Sestry v akci“ celkem 243 500 Kč. Diváci skrze své vstupenky přispěli do sbírky celkem 52 000 Kč.

Děkujeme, že jste součástí a že i díky vám můžeme naše zdravotní sestry vyslat do terénu za pacienty.

Veřejnou sbírku „Sestry v akci“ můžete podpořit darem. Ocenit zdravotní sestřičky vzkazem (i anonymně) můžete skrze tento formulář

Děkujeme ještě jednou našim sponzorům:

GENERÁLNÍ PARTNEŘI

ABPLAST, s.r.o.
Agronea, a.s.
Město Polička
Boštík&synové, s.r.o.
HŠV stroje, a.s.
I. AGRO OLDŘÍŠ, a.s.
MASO UZENINY Polička, a.s.
Poličské strojírny, a.s.

STÁLÍ PARTNEŘI

Medesa, s.r.o.
Optimal-Energy.cz, a.s.

PARTNEŘI

Agrospektra Polička, s.r.o.
CK KO-Tour, s.r.o.
Cobra Transport, s.r.o.
ČSAD Polička, s.r.o.
ENTER Polička – MAJT, s.r.o.
Boštík Jan - instalatér a topenář
LamidoTex, s.r.o.
Obec Květná
Penzion pod Březinkou, s.r.o.
Pfahnl Backmittel spol., s.r.o (Litomyšl)
Polabské uzeniny Polička,
Ravensburger Karton, s.r.o.
Stavební sdružení Boštík, s.r.o.
SKH Sebranice, s.r.o.
Střechy Lipa, s.r.o.