Charita propojuje prostorem i službami
8. listopadu 2022 Aktuálně

Charita propojuje prostorem i službami

V pondělí 7. listopadu 2022 se v poličské charitě uskutečnilo výjimečné setkání. Komunitní prostor v Charitním domě číslo IV na ulici Vrchlického 10 jsme nabídli na pár hodin starostům z ORP Polička a poslancům Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR k vzájemnému setkání, předání informací, zkušeností i pomocné ruky.

Starostové jsou i našimi partnery. Reprezentují obce, ve kterých se odehrává naše terénní práce. Osobní setkání bylo i pro nás důležité, mohli jsme našim hostům představit rozmanitost našich služeb a seznámit je osobně s vedoucími našich středisek.

Poslanci zvolení za Pardubický kraj (a koalici SPOLU) navštěvují obce a města v kraji a diskutují s nimi. Poslanci Marek Výborný, David Šimek, Karel Haas a Pavel Svoboda navštívili MASO UZENINY Polička, popovídali si s ředitelem poličského gymnázia Josefem Dvořákem a na popolední hodinu dorazili do naší charitní společenské místnosti, aby se zde setkali se zástupci okolních obcí.

Propojení a spolupráce všech aktérů na nejrůznějších úrovních je důležitá i pro nás, protože ze zkušeností víme, že kvalitní službu lze nastavit právě skrze vzájemnou diskuzi.

Doufáme, že i pro starosty bylo setkání s poslanci podnětné.

Foto: Karel Haas