Aktuálně

23. září 2022 Aktuálně

Zveme vás na česko-ukrajinské setkání

Ve středu 28. září 2022 od 15:00 do 17:00 Vás zveme na česko-ukrajinské setkání. Potkáme se v kulturním domě Jordán v Poličce (Tyršova 34).

Příjďte si posedět a popovídat si s přáteli, prohlédnout výstavu Vstaň a jdi! Pro děti budou připraveny hry a aktivity.

Společně ochutnáme ukrajinské kulinářské speaciality. Pokud přinesete drobné občerstvení ke kávě, budeme moc rádi!

Akce probíhá v rámci projektu "Práce s komunitou je naší realitou", kterou podpořilo mimo jiné Ministerstvo vnitra ČR, a v laskavé spolupráci s ostatními lidmi a organizacemi, kteří se zapojují do péče o ukrajinskou komunitu u nás ve městě.

Paní věší prádlo/papuče na podporu Domácího hospice sv. Michaela
19. září 2022 Aktuálně

Paní věší prádlo/papuče na podporu Domácího hospice sv. Michaela

Držme se až do konce DOMA. Osvětová akce na podporu domácích hospiců každoročně vrcholí Papučovým dnem. Oblíbená kapela Paní věší prádlo zahraje na podporu našeho domácího hospice. Tentokrát tedy nebude věšet prádlo, ale papuče. V pátek 30. září 2022 vás zveme na koncert Paní věší prádlo a Anopheles do Divadelního klubu v Poličce. A proč zrovna papuče?

DUŠEKVÍZOVÁNÍ aneb hospodský kvíz nejen o duši
12. září 2022 Aktuálně

DUŠEKVÍZOVÁNÍ aneb hospodský kvíz nejen o duši

Do třetice všeho dobrého plánují pracovníci sociální služby Otevřené dveře Oblastní charity Polička a iniciativy Na rovinu procvičit mozkové závity soutěživých jedinců a vyzkoušet v rámci hospodského kvízu jejich znalosti v oblasti duševního zdraví a Pardubického kraje. Hospodský kvíz Dušekvízování odstartujeme ve čtvrtek 6. října 2022 od 18 hodin v Divadelním klubu v Poličce.

Jak dopadl běh Jarmila Běhoděje? Máme výsledky!
11. září 2022 Aktuálně

Jak dopadl běh Jarmila Běhoděje? Máme výsledky!

V sobotu 10. září jsme odstartovali třetí ročník dobročinného běhu Jarmila Běhoděje. Počasí prověřilo odolnost běžců. Chvíli svítilo, chvíli pršelo, navzdory tomu běžci zdolali všechny tratě.

Zveme Vás ke společnému Dni Charity
10. září 2022 Aktuálně

Zveme Vás ke společnému Dni Charity

V pátek 23. září 2022 společně oslavíme Den Charity. Den Charity se koná u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), který je považován za zakladatele a průkopníka moderní charitní práce. Letošní Den Charity oslavíme v Poličce 23. září 2022.

Tým Občanské poradny neformálně debatoval s klienty o systému hmotné pomoci
9. září 2022 Aktuálně

Tým Občanské poradny neformálně debatoval s klienty o systému hmotné pomoci

Ve čtvrtek 8. září 2022 byl tým Občanské poradny a Nízkoprahového denního centra Charity Polička pozván na „Neformální setkání v rámci poskytování hmotné pomoci.“ Kolegové z Charity Litomyšl přišli se zajímavým nápadem setkat se s klienty neformálně. Setkání proběhlo v zahradě vily Jindra. Později jsme společně poobědvali. Pracovnice Úřadu práce v Litomyšli si připravily příspěvek o systému dávek pomoci v hmotné nouzi, se kterým účastníky seznámily. Za Občanskou poradnu jsme pozvaným přiblížili možnosti pomoci, kterou jim poradna může poskytnout, a vysvětlili, jaké oblasti poradenství zahrnuje.

Dále jsme mohli mluvit o naší zkušenosti se vzděláváním lidí v oblasti finanční gramotnosti. Nápad uspořádat neformální setkání s lidmi, kteří se finančně pohybují na úrovni životního minima, nás zaujal. Děkujeme! Za Občanskou poradnu
Jana Flídrová, Stanislav Větrovský