Aktuálně

Jaká byla Tříkrálová koleda na Poličsku? Miliónová, děkujeme!
18. ledna 2023 Aktuálně

Jaká byla Tříkrálová koleda na Poličsku? Miliónová, děkujeme!

Jaká byla Tříkrálová koleda? Miliónová. V sobotu 7. ledna 2023 vyrazili na Tříkrálovou koledu malí i velcí koledníci. V čele se Třemi králi na koních se téměř dvousethlavý dav vydal na Palackého náměstí, kde už probíhal obraz Živého betléma za doprovodu hudebníků z kapely Small band. Příchozí do Betléma ztvárnilo 56 dospělých postav, 20 dětí a na přípravě se podílelo také 30 lidí v zázemí, kteří měli na starost stavění, organizaci na náměstí, hlídání dopravního provozu nebo občerstvení. Vystoupení by nebylo úplné bez diváků, kteří se ve velmi hojném počtu sešli na poličském náměstí a jen pomalu se poté rozcházeli, protože i po skončení vystoupení bylo spousta příležitostí k povídání. Dárci na Poličsku podpořili Tříkrálovou sbírku částkou 1 147 236 Kč, kterou věnovali do pokladniček. Spolu s online koledou a bezhotovostními dary jste sbírku podpořili celkem 1 158 686 Kč. Děkujeme za vaši štědrost.

Únorový zpravodaj Otevřených dveří
2. února 2023 Aktuálně

Únorový zpravodaj Otevřených dveří

Nové únorové číslo zpravodaje Otevřených dveří je tu. Dozvíte se v něm např. co je metoda ART, o tréninku ke snižování stresu pomocí mindfulness, rozhovor s MUDr. Martinem Hollým, zamyšlení o pestrosti projevů PAS, tip na film či knihu a pozvání na aktivity Otevřených dveří a DušeProstoru.  Příjemné čtení přejí Otevřené dveře

Stojí za to se ohlédnout, stojí za to jít vpřed
31. ledna 2023 Aktuálně

Stojí za to se ohlédnout, stojí za to jít vpřed

Zanedlouho, 24. 2. 2023, tomu bude už celý rok, co Ukrajinu sužuje krutá válka. Ač se začalo válčit stovky kilometrů na východ od nás, důsledky válčení zasáhly rychle až k nám. Lidé z Ukrajiny začali utíkat za hranice své země, svou zemi opouštěly především mámy, děti, babičky a dostávaly se až k nám. Naše země od té doby přijala statisíce uprchlíků. Před časem věc nevídaná. Ač můžeme mít na dílčí věci rozdílné názory, postavili jsme se jako země k této kritické situaci čelem a začali jsme, jak stát, tak občanská společnost vydatně pomáhat.

Za dveřmi AC dílen v novém roce
27. ledna 2023 Aktuálně

Za dveřmi AC dílen v novém roce

Hned první týden v lednu jsme si prodloužili vánoční atmosféru a s klienty jsme navštívili výstavu betlémů v poličském muzeu - Centru Bohuslava Martinů. Všichni byli spokojení a výstava se nám líbila. Protože o Vánocích nesmělo chybět ujídání vánočního cukroví a v televizi bylo spousty filmů a pohádek, vyrazili jsme s klienty na pěší výlet na cyklostezku rozpohybovat svá těla. I když nám počasí moc nepřálo nenechali jsme se odradit. Čekalo nás ale ještě jedno překvapení.

Štědrovečerní služba pohledem hospicové zdravotní sestry Jana Hladíka
23. ledna 2023 Aktuálně

Štědrovečerní služba pohledem hospicové zdravotní sestry Jana Hladíka

„Čekal jsem to klidnější, že obvolám, zapíšu a čau...“

Jaká byla štědrovečerní služba zdravotní sestry Jana Hladíka z Domácího hospice?

Tříkrálová sbírka v obrazech
19. ledna 2023 Aktuálně

Tříkrálová sbírka v obrazech

Tříkrálová sbírka je pro letošní rok u konce. Chtěli bychom poděkovat dárcům, kteří letošní sbírku podpořili celkovým darem ve výši 1 158 686 Kč. Děkujeme.  Chtěli bychom také poděkovat všem koledníkům, vedoucím skupinek, organizátorům, okolním obcím, místním koordinátorům v obcích, dětem, dobrovolníkům. Bez vás by to nešlo!

V naší fotogalerii naleznete fotky z tříkrálového veselí.