Tříkrálové finále - pro tento rok

Kinem pro koledníky, na které se v neděli 10. února 2019 do Tylova domu přišlo podívat na čtyři stovky koledníků z Poličky a sedmadvaceti obcí zapojených do koledování, jsme završili letošní tříkrálovou sbírku.

Hráli jsme ve dvou promítacích cyklech německou koprodukční pohádku Malá čarodějnice a doufáme, že se většině diváků trefila do vkusu. Je to totiž celkem těžké, protože v hledišti každoročně sedí směce dětí od předškolního věku až po žáky druhého stupně.

Čemu přítomní jistě dobře rozuměli bylo poděkování, jež pořadatelská Oblastní charita Polička tentokrát svěřila panu faráři Tomáši Endrlemu z Poličky, aby bylo jiné, moudřejší a slavnostnější. Podle potlesku soudíme, že bezpochyby bylo. A velice pěkně diváci přijali také obrazovou prezentaci z právě uplynulého ročníku, kterou promítáme vždy jako "týdeník" před samotným filmem.

Že tříkrálová sbírka opět trhla rekord, jsme se již chlubili v článku Primát tříkrálové sbírky. Dnes bychom se rádi pochlubili mnoha spolupracujícími přátelstvími a poděkovali lidem, kteří jsou buď přímo příčinou finančního úspěchu, nebo původcem krásy podívané, jež s tříkrálovou koledou v Poličce každoročně spojujeme.

V prvé řadě jsou to koledníci a jejich vedoucí skupinek - pěkná "smečka" nadšených, odvážných a šikovných lidí v Poličce i ve vesnicích, ale také starostové obcí, ředitelé a učitelé ze škol a páni faráři. Dále jsou to trubadúři – Small band Miroslava Jindry, zvukaři bratři Popelkovi, jezdci na koních - pánové Stodolovi z Oldřiše a Mlynář z Borové, mistr guláše Pepa Baláš a paní pekařky, co nás zásobují buchtami, fotografové a letos také poličští farníci, kteří pro tři krále připravili živý betlém, aby bylo konečně po osmnácti letech trvání tříkrálové sbírky k čemu putovat. Vy všichni jste svým přičiněním naší Charitě a lidem, o které se staráme, pomohli a mnoha dalším v Poličce i ve vašich vesnicích jste přinesli radost a zkrášlili jeden ze zimních dnů.

Mé poděkování by nebylo úplné, kdybych se s díkem neobrátila také ke všem dárcům, jejichž štědrost stále překonává všechny myslitelné hranice, k mým kolegyním a kolegům v Charitě, kteří ve finále vydatně a ochotně pomáhají a jmenovitě především ke své kolegyni a spolukoordinátorce akce Jitce Balášové.

Všem Vám ze srdce děkuji!