Benefice se stěhuje do kostela sv. Michaela

Čtveřice violoncellistů Prague Cello Quartetu si 3. listopadu od 17 hodin při benefičním koncertu Oblastní charity Polička bude muset poradit s listopadovým chladem a pořadatelé zase s prostorem. Z důvodu oprav kostela sv. Jakuba se totiž letošní ročník koná v kostele sv. Michaela v Poličce v podstatně menším a také o trochu studenějším.

„Nicméně, ať jsou podmínky jakékoliv, letos nově zveme posluchače první listopadovou sobotu do poličského kostela na hřbitově. Posílíme místa k sezení v lodi i na kůru, aby si ti, kdo přijdou, pohodlně užili večer s Petrem Špačkem, Janem Zvěřinou, Janem Zemanem a Ivanem Vokáčem z PCQ,“ slibuje ředitelka pořádající organizace Markéta Šafářová a zároveň vyzdvihuje interprety, o nichž je v širokých uměleckých i laických kruzích známo, že umí diváky pořádně nadchnout. Všichni jsou totiž bezkonkurenčními sólisty, a zároveň spolu dohromady dokáží vytvořit skvělý soubor.

Prague Cello Quartet vystoupí s programem, jenž je i pro samotné pořadatele záhadou. Prozradili pouze, že budou hrát díla autorů: A. L. Webera, A. Dvořáka, P. I. Čajkovského, F. Merkuryho a dalších, ale přesně ještě nevědí co, protože výběr skladeb podřídí až na místě samém náladě posluchačů. Pro hosty je to tedy výzva, neboť spolu s interprety mohou sami pro sebe koncert utvářet.

Koncert je opět benefiční. Šestadvacet sponzorů, z toho 7 generálních, poskytlo na jeho konání a především na benefiční účel bezmála 140 000 Kč. Vstupenky, které se budou prodávat jednu hodinu před koncertem přímo v kostele, stojí 200 Kč, pro děti a důchodce budou za polovic. Za získané prostředky chce Oblastní charita Polička vyměnit buď topení, nebo okna ve stavebně nejstarším charitním domě čp. 10, který stojí na křižovatce ve Vrchlického ulici v Poličce - symbolicky, přímo proti vchodu na hřbitov s Michalským kostelem, kde se již třináctý charitní benefiční koncert koná.

Děkujeme sponzorům benefice

Sponzoři