Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálová sbírka, fáze 2 - počítání

Mimořádně pěkné počasí, stodvaatřicet žhavých koledníků s čtyřiačtyřiceti obětavými vedoucími v sobotu 6. ledna 2018 poskytli pořádající Oblastní charitě Polička naději, že by i v sedmnáctém ročníku tříkrálové sbírky v městě Polička mohl padnout rekord.

Tři králové na Tři krále

Vážení přátelé z Poličky a okolí, srdečně Vás zveme v sobotu 6. ledna 2018 v 9 hodin na poličské náměstí Palackého.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Jak pomáhají tříkrálové peníze na Poličsku

Prožít poslední chvíle života doma s těmi nejbližšími, umožňuje nevyléčitelně nemocným a jejich rodinám Domácí hospic sv. Michaela v Poličce. Pomohla i Tříkrálová sbírka. Poličská Charita mohla z darovaných peněz uhradit potřebnou péči lékaře a psychoterapeuta, zdravotní materiál a dopravu k pacientům. Jedním z nich byl také pan Petr, který zápasil s rakovinou. Přečtěte si, jak na společné okamžiky vzpomíná jeho mladší bratr Oldřich.

Potravinová sbírka poprvé

Poprvé v historii se Oblastní charita Polička zapojila do Národní potravinové sbírky. V sobotu v poličském Tescu lidé naplnili nákupní košíky 513,74 kg trvanlivých potravin a základními hygienickými potřebami.

Verše

Verše z pera paní Jaroslavy Velové, klientky Oblastní charity Polička.

Setkání pozůstalých

Mší svatou v kostele sv Michaela a posezením u kávy v Charitě si pozůstalí po zemřelých, společně se členy hospicového týmu Domácího hospice sv. Michaela, 11. listopadu 2017 zavzpomínali na lidi, kterým v uplynulém roce v závěru jejich života dosloužili.

Svatomartinské veselí

Dne 8. 11. 2017 jsme se společně s klienty AC dílen a Denního stacionáře zúčastnili Svatomartinského veselí v Moravské Třebové.

S vůní vanilky v obrazech

Adventní výstava S vůní vanilky, kterou každoročně zve Oblastní charita Polička návštěvníky do svých prostor v Charitním domě I.., má nevyčerpatelnou studnici nápadů.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.