Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Duhové křídlo

Pátý ročník Duhového křídla slavnostního odpoledne oceňujícího organizace a jednotlivce pracující ve prospěch zdravotně postižených osob, pořádaný Pardubickým krajem, byl důstojný a krásný i díky klientům AC dílen a Denního stacionáře Oblastní charity Polička. V doprovodném programu na něm vystoupili se svým Motýlím tancem.

Poličská Občanská poradna může řešit oddlužení fyzických osob

Občanská poradna Oblastní charity Polička pomáhá dlužníkům sepisovat návrhy na povolení oddlužení již několik let. I podle novely insolvenčního zákona, účinné od 1. 7. 2017, podmínky pro sepisování a podávání návrhů za dlužníky splňujeme. Tyto služby, včetně dluhového poradenství, poskytuje bezplatně.

AC dílny a jejich dobrovolníci

Sociálně terapeutické dílny Oblastní charity Polička slaví tento rok 10. výročí svého vzniku. U této příležitosti se mohou čtenáři Jitřenky dozvědět o dílnách více, díky sérii článků, které se každý měsíc v periodiku objevují. Tentokrát bych se chtěla zaměřit na velice důležitou oblast dílen, a tou je spolupráce s dobrovolníky.

Deja vu na Vrchlického

Oblastní charita Polička poprvé, podruhé, potřetí… a od října: „Oblastní charita Polička počtvrté“, uvidí řidiči projíždějící směr Hlinsko. Na dvou stech metrech ulice Vrchlického se od října v řadě objektů objeví už čtvrtý charitní dům.

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Den Charity nabízí program pro všechny generace

Dny otevřených dveří, výstavy, koncerty, soutěže a další zajímavé akce si pro vás připravily charitní centra v našich regionech k letošnímu Dni Charity. Tuto celorepublikovou kampaň každoročně pořádá Charita Česká republika v září a říjnu u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), který je patronem charitních zařízení. Jejím cílem je především „obdarovat“ širokou veřejnost a představit služby Charit.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

"Otík" má Charitu rád

AC dílny Oblastní charity Polička letos slaví deset let provozování služby. Pomáhají přímo konkrétním lidem a nepřímo všem členům pečující rodiny. Jak je tato pomoc pro někoho významná, se dozvíte v následujícím rozhovoru se švagrem a zároveň opatrovníkem mentálně postiženého Slávka, panem Oldřichem Jandlem.

Nebeská aukce - závan patriotismu

První on-line aukce uměleckých děl na Poličsku, pořádaná Oblastní charitou Polička ve prospěch Domu pro Charitu, skončila 25. června s výsledkem 85 272 Kč. Do dražby se přihlásilo 54 lidí, vítěznou trofej si odneslo pouhých 35 z nich. Z  osmadevadesáti děl bylo vydraženo 49, tedy 50 % z celkové nabídky.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.