Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Potravinová sbírka poprvé

Poprvé v historii se Oblastní charita Polička zapojila do Národní potravinové sbírky. V sobotu v poličském Tescu lidé naplnili nákupní košíky 513,74 kg trvanlivých potravin a základními hygienickými potřebami.

Verše

Verše z pera paní Jaroslavy Velové, klientky Oblastní charity Polička.

Setkání pozůstalých

Mší svatou v kostele sv Michaela a posezením u kávy v Charitě si pozůstalí po zemřelých, společně se členy hospicového týmu Domácího hospice sv. Michaela, 11. listopadu 2017 zavzpomínali na lidi, kterým v uplynulém roce v závěru jejich života dosloužili.

Svatomartinské veselí

Dne 8. 11. 2017 jsme se společně s klienty AC dílen a Denního stacionáře zúčastnili Svatomartinského veselí v Moravské Třebové.

S vůní vanilky v obrazech

Adventní výstava S vůní vanilky, kterou každoročně zve Oblastní charita Polička návštěvníky do svých prostor v Charitním domě I.., má nevyčerpatelnou studnici nápadů.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Poslední koncert před uzavřením kostela

A Little Mass Jazz – Malá džezová mše od Boba Chilcotta – a dále také gospely, africké spirituály a swingové a další melodie v podání žambereckého gymnazijního sboru CORALE zazní v sobotu 4. listopadu od 17 hodin v kostele sv. Jakuba v Poličce na dvanáctém benefičním koncertu Oblastní charity Polička.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Artefiletika v Otevřených dveřích

Od října 2017 probíhá v Otevřených dveřích další skupinový program. Tentokrát jde o artefiletiku, což je technika velmi blízká arteterapii.

Duhové křídlo

Pátý ročník Duhového křídla slavnostního odpoledne oceňujícího organizace a jednotlivce pracující ve prospěch zdravotně postižených osob, pořádaný Pardubickým krajem, byl důstojný a krásný i díky klientům AC dílen a Denního stacionáře Oblastní charity Polička. V doprovodném programu na něm vystoupili se svým Motýlím tancem.