Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Setkání rodinných příslušníků klientů Denního stacionáře

Stejně jako v AC dílnách, také v Denním stacionáři pracovníci připravil pro rodiče svých klientů setkání. Vyhrazený čas naplnili informacemi, jež jsou pro pečujícící osoby přínosné a mnohdy nezbytné. Hosté mají možnost  dozvědět se o trendu, jímž se tato sociální služba ubírá.

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.

Běh s Charitou

Během, tímto netradičním způsobem, se rozhodli pracovníci AC dílen Oblastní charity Polička oslavit desáté výročí jejich vzniku. Uskutečnil se symbolicky – přesně desátého června 2017 odpoledne. Na startu stálo 50 závodníků.

Výstava fotografií Martina Žece zahájena

V sobotu 10. června 2017 v podvečer byla v poličském Diadelním klubu zahájena výstava fotografií Martina Žece. V prvním patře v galerii kavárny ji můžete vidět až do konce července.

Vernisáž s večírkem AC dílen

Pro běžce skalní i sváteční, kteří se účastnili Běhu s Charitou, ale také pro ryzí neběžce, připravily AC dílny Oblastní charity Polička večerní odpočinkový program s hudbou a tancem.

Místo: Divadelní klub Polička
Termín: 10. 6. 2017, 19:00 — 10. 6. 2017, 20:30

Běžíme s Charitou

Během - tímto netradičním způsobem si chtějí AC dílny Oblastní charity Polička připomenout desetiletí fungování sociálně terapeutických dílen pro dospělé lidi s lehkým až středním mentálním postižením v Poličce.

Běžci skalní i sváteční, postavte se na start a "Běžte s Charitou"!

Místo: Domov mládeže Střední školy obchodní  a služeb SČMSD Polička, Zákrejsova 142, Polička
Termín: 10. 6. 2017, 13:30 — 10. 6. 2017, 16:00

Otevřené dveře v Bolešíně

Čtrnáct klientů a čtyři pracovníci střediska Otevřené dveře pro lidi s duševním onemocněním Oblastní charity Polička strávili víkend od 2. do 4. června 2017 na rekondičním pobytu v Bolešíně.

Pěstouni na vzdělávacím víkendu

Ve dnech 19. – 21. 5. 2017 se uskutečnil první vzdělávací víkend pro pěstouny v historii činnosti Centra náhradní rodinné péče Oblastní charity Polička. Do malebných Daňkovic na Českomoravské vysočině se jich sjelo šestnáct.

Oslavy čtvrtstoletí charity v Neratově

Bezmála tři stovky návštěvníků připutovaly v pátek 2. června do Neratova v Orlických horách, aby společně oslavili 25. výročí charity v královéhradecké diecézi. Po slavnostní děkovné mši svaté v prosluněném poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie bylo oceněno devatenáct charitních pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci pro nemocné a potřebné. Přátelské setkání završil odpolední koncert písničkáře Pavla Helana.