Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Kino pro koledníky 2018

Jako proděkování koledníkům, vedoucím tříkrálových skupinek i dalším pomocníkům, kteří při Tříkrálové sbírce 2018 s Oblastní charitou Polička spolupracovali, jsme připravili filmovou pohádku Jiřího Stracha ANDĚL PÁNĚ II.

Místo: Tylův dům Polička
Termín: 28. 1. 2018

Tříkrálová sbírka, fáze 2 - počítání

Mimořádně pěkné počasí, stodvaatřicet žhavých koledníků s čtyřiačtyřiceti obětavými vedoucími v sobotu 6. ledna 2018 poskytli pořádající Oblastní charitě Polička naději, že by i v sedmnáctém ročníku tříkrálové sbírky v městě Polička mohl padnout rekord.

Tři králové na Tři krále

Vážení přátelé z Poličky a okolí, srdečně Vás zveme v sobotu 6. ledna 2018 v 9 hodin na poličské náměstí Palackého.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Jak pomáhají tříkrálové peníze na Poličsku

Prožít poslední chvíle života doma s těmi nejbližšími, umožňuje nevyléčitelně nemocným a jejich rodinám Domácí hospic sv. Michaela v Poličce. Pomohla i Tříkrálová sbírka. Poličská Charita mohla z darovaných peněz uhradit potřebnou péči lékaře a psychoterapeuta, zdravotní materiál a dopravu k pacientům. Jedním z nich byl také pan Petr, který zápasil s rakovinou. Přečtěte si, jak na společné okamžiky vzpomíná jeho mladší bratr Oldřich.