Dobrovolníci Tomáš a Dominik tvoří zážitky pro klienty Centra sociálních služeb v Bystrém
11. srpna 2023 Právě teď

„Pánové Tomáš a Dominik jsou u nás velmi oblíbení, přistupují ke klientům s velkou citlivostí a porozuměním.“ Centrum sociálních služeb Bystré

Dobrovolnické centrum v Poličce spolupracuje i s Centrem sociálních služeb v Bystrém. Právě tam začali docházet dobrovolníci Tomáš a Dominik, kteří studují v Brně. „Jsou pro nás, jako pracovníky, a především pro naše uživatele VELKÝM přínosem,“ děkují za jejich pomoc z Centra sociálních služeb v Bystrém. Co Tomáš a Dominik s klienty zažívají a co chystají v Bystrém?

Tým z Centra sociálních služeb Bystré sdílí své zkušenosti s dobrovolnickou činností:

„Dobrovolníci z poličského Dobrovolnického centra, pan Tomáš a pan Dominik k nám docházejí od podzimu roku 2022. V naší organizaci - Centru sociálních služeb Bystré pomáhají při aktivizačních činnostech s uživateli pobytových sociálních služeb.

Při svých návštěvách pomáhají našim uživatelům v činnostech, kterými se rádi zabývají, ale potřebují podporu druhé osoby. Tomáš a Dominik jsou nápomocni v běžných činnostech a zprostředkovávají zážitky, kterými jim zpestří všední den.

Jsou to například tvořivé aktivity, doprovody na nákupy, na Canisterapie, do kaváren a cukráren, na výlety a kulturní akce - vánoční trhy v Brně, Sportovní den, Noc kostelů, výstavy - Hlavolamy. Přichystali také vánoční dárek pro jednoho z našich uživatelů. Hrají s nimi stolní hry, navštěvují hřiště.

V současné době společně plánujeme průběh dne her a grilování v našich komunitních službách a výlet do Motýlího domu do Brna.

Pánové Tomáš a Dominik jsou u nás velmi oblíbení. K našim uživatelům přistupují s velkou citlivostí a porozuměním.

Moc rádi bychom jim i vašemu Dobrovolnickému centru poděkovali za jejich pomoc. Jsou pro nás, jako pracovníky, a především pro naše uživatele VELKÝM přínosem
.“

Centrum sociálních služeb Bystré

Dobrovolnické centrum - dobrovolník Dominik v Centru sociálních služeb v BystrémDobrovolník Dominik s klientem při nákupu

Dobrovolníci v Centru sociálních služeb v Bystrém

Podoby dobrovolnictví jsou různé - sportovní hry v Centru sociálních služeb Bystré

Dobrovolníci v Centru sociálních služeb v Bystrém

Dobrovolníci s uživateli Centra sociálních služeb Bystré na výletě na výstavě Hlavolamy v poličském Centru Bohuslava Martinů

Dobrovolníci Tomáš a Dominik v Čase neobyčejných zážitků v Poličce

Dobrovolníci Tomáš a Dominik při pomoci s organizací Času pro neobyčejné zážitky v Oblastní charitě Polička

Chci se stát dobrovolníkem

Aktuální dobrovolnické pozice

Centrum sociálních služeb Bystré je poskytovatelem sociálních služeb. Jedná se o domov, ve kterém poskytují pobytovou sociální službu lidem od 18 let, s mentálním, případně kombinovaným postižením. Individuálním přístupem podporují smysluplný, plnohodnotný život, který se co nejvíce přibližuje běžnému životu. Kromě toho poskytují další sociální služby: chráněné a podporované bydlení nebo sociálně-terapeutické dílny.

Akreditované Dobrovolnické centrum Oblastní charity Polička spolupracuje s ostatními organizacemi ve městě a okolí. V Oblastní charitě Polička a dalších organizacích je dlouhá tradice dobrovolnictví. Dobrovolnictví má různé podoby, může být výzvou i smysluplným strávením času, který se rozhodnete věnovat druhým. Vše je na vašich individuálních možnostech a s podporou koordinátorky. S většinou dobrovolnických aktivit máme dlouholeté zkušenosti - rádi je s vámi budeme sdílet.

Akreditované Dobrovolnické centrum bylo v roce 2023 podpořeno částkou 29 000 Kč z programu rozvoje dobrovolnické služby Ministerstva vnitra České republiky.