Výstava fotografií Martina Žece zahájena

V sobotu 10. června 2017 v podvečer byla v poličském Diadelním klubu zahájena výstava fotografií Martina Žece. V prvním patře v galerii kavárny ji můžete vidět až do konce července.

Vernisáž pro Marina uspořádala Oblastní charita Polička jako vyvrcholení oslav 10. výročí založení sociálně terapeutických dílen, které jsou v širokém okolí známy jako AC dílny.

Martin Žec do AC dílen už řadu let dochází. Pochází z Brna, kde s rodiči a sestrou vyrůstal a postupně překonával zrakový handicap. Zásadní zlom pro něho i celou rodinu nastává přestěhováním na Vysočinu do Jedlové u Poličky. Změna prostředí v Martinovi  nastartovala také změnu ve vnímání okolí. Naučil se objevovat krásy přírody a přibližně od r. 2012 je začal fotografovat. V jeho záběrech postupně převládla témata: měsíc, nebe, slunce, ale také třeba chov ovcí. Dokáže mistrně zachytit prchavý okamžik světla, který činí fotografovaný objekt výjimečným. O tom se můžete přesvědčit sami na cca 30 fotografiích vystavených v divadelní klubové kavárně.

Představením autora příjemný večer teprve začal. Na vernisáž navázal koncert pražské skupiny No ambition, která bavila hosty až do pozdních hodin.

D 10D 4D 8D 17