Výletování z Charitního domu I.

Letní provoz AC dílen a Denního stacionáře nese punc prázdnin. Týdenní program služeb určených lidem s mentálním postižením je narušována výlety, vycházkami a servírováním drobných zážitků, které klientům přinášejí radost, posilují  tělo a osvěžují ducha.

• Exkurze do zemědělského podniku v Nedvězím

Dne 10. července klienti 2018 AC dílen a Denního sacionáře absolvovali exkurzi (prohlídku) zemědělského družstva v Nedvězí i s podrobným výkladem. Kontakt s přírodou, domácími zvířaty i ochotnými průvodci byl pro ně krásným zážitkem stejně jako procházka přírodou s hezkým výhledem v nadmořské výšce 703 m. n. m.

• Výšlap po cyklostezce v Poličce

V pátek dopoledne 13. 7. 2018 vyrazil jeden vedoucí s pěti klienty AC dílen po cyklostezce do přírody sbírat přírodniny, které v podzimním čase a v zimě využijí do výroby. Počasí jim sice zpočátku moc nepřálo (mrholilo), pak se vyčasilo a vycházku si všichni užili. Cestou natrhali  listy, které se pak vylisují a šišky. Na výšlapu (výletě) se klientům nejvíce líbilo pojídání malin přímo z keříčků do pusy a kafíčko na přehradě.

• Koupaliště v Poličce

Sem se vydali pracovníci a klienti z Denního stacionáře dopoledne 17. 7. 2018. Zpočátku bylo krásné počasí, ale pak se zatáhlo a bylo chladněji, ale dobrá nálada a odvaha koupat se nikoho neopustila.

• Japonská kamenná zahrada ve Sněžném

Do ráje tvarovaných rostlin v japúonském duchu zavítali pracovníci s klienty z AC dílen 18. 7. 2018. Vzhedem k dopravní obslužnosti a vzdálenosti vyrazili auty. Prohlídka zahrady byla moc zajímavá. Pan Šimon jim me svém výkladu sdělil vše, co je zajímalo. Poté se vydali do cukrárny, kde si každý vybral, na co měl chuť, což bylo korunou zážitků celého dne.

Milena Nedělová

V japonské zahraděKravičkySběr malin