Rodiče se zajímají

Setkání rodičů a rodinných příslušníků klientů Denního stacionáře se uskutečnílo ve čtvrtek 7. června 2018  dopoledne v Charitním domě I. v nových prostorách DS.

Dostavilo se deset hostů. Personál střediska je nejprve provedl novými prostory v prvním patře domu, které vznikly díky odstěhování správního střediska do nového Charitního domu II. a přesídlením jedné z terapeutických dílen do Charitního domu IV.

Vedoucí Denního stacionáře Jaroslava Trmačová společně s ředitelkou Markétou Šafářovou návštěvníky informovali o událostech od posledního setkání, zejména o změnách a možnostech prostorových, a také o dění ve službě. Zmíněna byla probíhající muzikoterapie z výnosu benefičního karnevalu 2017, vystoupení klientů v programu Život je jen náhoda, stěhování, personální změny, ale také připravované zdražení služby. Nechyběly informace o chystaném prázdninovém programu  -  o výletech, ale třeba také o malování prostor. Promítaly se fotografie z uplynulých akcí doplněné patřičným výkladem a zbyl i čas na individuální rozhovory.

V příjemné atmosféře se tak rodiče dospělých osob se středním až těžkým  mentálním handicapem dozvěděli, jak jejich synové a dcery tráví čas v zařízení pro ně určeném. Měli možnost se na cokoliv zeptat, vznést připomínky či rozptýlit své případné nejasnosti.