Přispějte věcmi do Fimfára

Máte doma věci, které nepoužity leží na půdě, ve sklepě nebo v kůlně, jsou v dobrém stavu a roky čekají „až se jednou budou hodit“? Možná nadešel jejich čas. Obchod Fimfárum pro své zákazníky poptává dětské, jarní a sportovní zboží.

Zákazníci nyní mají zájem především o dětská kola, koloběžky, odstrkovala, dětské kočárky atp. Maminky pro své ratolesti shánějí také dětské knížky a hračky.  Popřemýšlejte, zda by třeba vaše uložené věci nemohly udělat radost někomu dalšímu.

Model prodeje darovaného použitého zboží převzala poličská Charita z Anglie. Obchod Fimfárum vedle anoncované poptávky odebírá také domácí a bytové potřeby, drobný nábytek a elektroniku, nádobí, knihy,  oděvy (včetně dětského oblečení),  obuv, textilie, CD a DVD, dekorační předměty atd. Najdete zde také dárkové zboží a výrobky z chráněných a terapeutických dílen vytvořené handicapovanými osobami a zboží Fair trade.

Že je Fimfárum počin užitečný, se potvrzuje každý den. Vždyť posunovat věci, které nás omrzely nebo nám přestaly být užitečné, k někomu dalšímu, komu mohou ještě dobře posloužit, je veskrze zodpovědné, ekonomické, ale také ekologické chování.