Fimfárum se vydalo za humna na Colourmeeting

V době, kdy se v terapeutickém obchodu Fimfárum Oblastní charity Polička prodávaly výrobky Fair Trade, byla účast obchůdku na jedinečném multižánrovém poličském festivalu takřka nepovinně povinná. „Férový“ sortiment se ale ve městě přesunul do regálů jiných obchodů a my se po roční pauze vydali 12. července na Colourmeeting tentokrát na vlastní pěst.

Vybaveni výrobky AC dílen, Denního stacionáře, Otevřených dveří, dalších spolupracujících organizací i vybraného bazarového zboží jsme nalezli své „místo na slunci“ poblíž hradeb. Vědomi si skutečnosti, že jde o festival rodinný, neponechali jsme nic náhodě a připravili si i dílničku pro děti. Ty si u nás mohly nazdobit keramický či dřevěný šperk, příp. vyrobit dřevěné hrabičky. Zájmu velkých zákazníků se těšily zejména batikovaná a ručně malovaná trička, tašky, dřevěné hračky a hlavolamy, výrobky z ovčí vlny a potřeby k plstění, drobné šperky a kloboučky. Pestrost nabízeného zboží dokonce zaujala návštěvníky až z Městečka Trnávky natolik, že nás zvali na tamní jarmark.

K doprovodným akcím letošního ročníku patřila putovní fotografická výstava Charity ČR Jsme ze stejné planety . Plachty s portréty a příběhy cizinců žijících v České republice se rozpínaly mezi stromy podél cesty u rybníka. Informační materiály a stolní kalendáře Charity ČR, stejně jako publikace o výstavě s fotografiemi Jindřicha Štreita a texty s příběhy zpracovanými novinářkou Martinou Vašíčkovou byly k dispozici u našeho „Charitního“ stánku.

Přálo nám počasí a vedle sluníčka nás hřála i přízeň zákazníků.

Doufáme, že nám zůstanete věrni i v „běžném provozu“. Otevřeno máme každé pondělí až pátek od 8.00 do 12.00 a od 13.00 do 16.00.

Jana Dobrovolná