Dům pro Charitu - benefiční koncert Charity

Irská a skotská hudba, ale také staročeské roráty v podání Michal Hromek CONSORT zazní v sobotu 8. listopadu od 17 hodin pod klenbou kostela sv. Jakuba v Poličce na benefičním koncertu Oblastní charity Polička.

Michal Hromek CONSORT je uskupení vynikajících muzikantů, profesionálů, specializujících se na velmi kvalitní aranže a instrumentální provedení hudby ze staré Anglie. Zpěvem je doprovodí host, Petra Kohoutová. Vedoucí skupiny je rovněž autorsky činný a jednu ze svých skladeb – Malé variace na latinský hymnus, na koncertě přednese. Zajímavou novinkou je zařazení starých českých rorátů do benefičního programu, což návštěvníky koncertu, trochu s předstihem, může naladit na blížící se adventní dobu.

Výtěžek již devátého ročníku listopadových charitních beneficí je tentokrát určen na„Dům pro Charitu“. Jedná se o budovu, kterou letos v září koupila Oblastní charita Polička pro stále se rozrůstající sociální služby Charity. Nyní dům připravuje na provoz a splácí úvěr. Zakoupením stokorunové vstupenky na koncert návštěvník získá nejen ojedinělý kulturní zážitek, ale rovněž podpoří benefiční účel a přispěje k rozšíření možností sociálních služeb na Poličsku. Vstupenky se budou prodávat na místě půl hodiny před začátkem koncertu. Těšíme se na Vaši návštěvu.