Benefiční koncert

CORALE, osvědčený, skvělý pěvecký soubor ze Žamberka už podruhé, tentokrát se zbrusu novým programem připraveným ke svému 25. výročí, vystoupí na benefičním koncertu Oblastní charity Polička. V jeho originálním pojetí zazní A Little Jazz Mass (Malá jazzová mše) od Boba Chilcotta. Program doplní africké spirituály, gospely a swingové a další melodie.

Vstupné 80 Kč. Prodej vstupenek hodinu před koncertem v kostele sv. Jakuba v Poličce.

Místo: kostel sv. Jakuba, Polička
Termín: 4. 11. 2017, 17:00 — 4. 11. 2017, 18:00
Kategorie: Benefiční akce, Akce pro veřejnost

Do Poličky CORALE zavítají již podruhé. Před pěti lety, v roce 2012, publikum doslova uhranuly rockovým oratoriem Eversmiling Liberty, inspirovaným starozákonním příběhem z Knihy Makabejských. Proto se velmi těšíme, jak nás překvapí nyní.

Koncert je beneficí Oblastní charity Polička, jeho výtěžek, včetně darů od sponzorů, podpoří Dům pro charitu - nejnutnější opravy a splátky úvěru na pořízení tohoto domu pro sociální služby, stojícího ve Vrchlického ulici čp. 10 v Poličce.

Děkujeme našim sponzorům benefičního koncertu

O CORALE:

CORALE byly založeny v roce 1992 při Gymnáziu Žamberk. Mohutně znějící pěvecký sbor v současné době čítá přes 50 členů, časem se rozrůstá a obměňuje. Většinou jde o současné i bývalé studenty gymnázia. Podobnou skladbu má rovněž doprovázející hudební kapela. Sbor vede již od jeho založení Iva Mimrová.

Repertoár sboru se pravidelně střídá podle ročních období. V době vánoční jsou na programu koledy, zbytek roku je žánrově pestrý: CORALE zpívají folk, lidové písně, gospely, klasiku, swing, blues, jazz, boogie, rock’n’roll i něco z muzikálů a popu.

Kromě nespočetných živých vystoupení v ČR i v zahraničních partnerských městech CORALE vydaly pět CD. Aktivně spolupracují s jinými hudebními skupinami a sbory. Stále poznávají nové písničky i nové lidi.

Muzika je ale především úžasně baví!

2016-06-10_Oratorium_Noc_kostelu-22

Corale dnes